КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСТЬ

 
За словами заступника директора Кіровоградської обласної філармонії по роботі з дітьми Ірини Полонської, у XІX концертному сезоні, що стартує 8 жовтня, започатковано новий мистецький проект для всієї родини — «Концерти для дітей та батьків». Його головна мета — об’єднувати родини, покращувати стосунки в них через музику і духовність.
...«Червона калина, моя Україна», «Світ у мистецьких шедеврах», «Мій мальовничий світанковий край» — це лише найпопулярніші тематичні концертні програми дитячої філармонії Кіровоградщини. А загалом разом із працівниками обласної «дорослої» філармонії дитячою створено їх десятки. Це — «У королівстві музичних інструментів», «З музикою від А до Я», «Музика та інші види мистецтва». Лекції допомагають повніше розкрити зміст таких дисциплін, як «Всесвітня художня культура», «Література», «Історія», «Музика». Відчиняє щоосені двері у світ музики і музичний лекторій «Мистецтво», де значну просвітницьку роботу проводять лектори-музикознавці.
Свою роботу дитяча філармонія розпочала 19 років тому з ініціативи директора Кіровоградської облфілармонії, заслуженого працівника культури України Миколи Кравченка. Очолила її тоді Віра Тулянцева. З 2002 року традиційними стали щорічні заходи в рамках культурно-мистецької програми «Майстри мистецтв — дітям». У районних центрах області проводиться більш як 60 концертів-лекцій, котрі відвідують кілька десятків тисяч юних глядачів. Запроваджено проведення концертів «Діти для дітей» до 70-річчя обласної філармонії.