Хокей. Днями відбулося засідання виконкому ФХРБ, де особливу увагу було приділено 18-му чемпіонату країни. Серед негативних моментів в організації першості були висловлені претензії до низки клубів. Так, «Німану» (Гродно) було запропоновано усунути проблеми з освітленням арени, «Вітебську» — придбати нові ворота, а «Хімволокну» (Могилів) — поліпшити стан гостьових роздягалень.
Однак найбільші претензії у ФХРБ нині до київського «Сокола». Український клуб повідомив, що не може виконувати певний пункт регламенту — забезпечувати тренування команді гостей за день до гри в прописаний у регламенті час. Якщо кияни не знайдуть вихід із ситуації, то це загрожує їм щонайменше штрафними фінансовими санкціями, а в крайньому разі — виключенням з нинішнього чемпіонату.
До слова, наступного сезону, зважаючи на всі чинники, першість РБ втратить статус відкритої. Про це заявив голова ФХРБ Володимир Наумов: «Ми допомагали латишам і українцям, приймаючи їхні команди в наш чемпіонат протягом кількох років. Тепер настав той момент, коли ми повинні сконцентруватися на власних проблемах. Я не бачу сенсу в участі закордонних клубів у нашому чемпіонаті. Раніше, можливо, латиші й українці додавали першості інтриги, але сьогодні це не так. До того ж ми ретельно аналізуємо відвідуваність матчів Відкритого чемпіонату Білорусі. Отож, закордонні клуби в нинішньому сезоні за цим показником посідають останні місця».
На засіданні виконкому Володимир Наумов запропонував абсолютно нову формулу проведення чемпіонату країни. За задумом голови ФХРБ, по-перше, кількість команд в екстралізі має скоротитися до 10. По-друге, між екстралігою і вищою лігою відбуватиметься ротація клубів — дві останні команди екстраліги та два найкращих клуби вищої гратимуть «перехідний турнір» за право виступати в екстралізі.

Короткий коментар. Після такої інформації перше, що спадає на думку: чи не поспішили керівники «Сокола», коли вийшли з турніру відкритого чемпіонату Росії в першій лізі? Але подумалося й інше. А чи не прийшов час нарешті й свій серйозний чемпіонат організовувати? Є в нас і ковзанки (хоча потрібно ще більше), і школи, що збереглися якимсь дивом, і всупереч цьому лихоліттю ще готують який не який резерв, і тренери є. От якщо зібрати все це в один кулак, то можна відродити вітчизняний хокей грунтовно, а не вдаватися до неефективних косметичних ремонтів і не проситися постійно до когось «на постій». Невже ми гірші за наших шановних сусідів білорусів?..