Велоспорт. Казахстанська «Астана» через фінансові проблеми може припинити існування. Якщо наступного понеділка керівництво федерації велоспорту Казахстану (ФВК) не надасть Міжнародному союзові велосипедистів (UCІ) фінансових гарантій на утримання велостайні у сезоні-2010, «Астану» можуть визнати банкрутом.
Віце-президент Федерації велоспорту Казахстану Микола Проскурін підтвердив, що ймовірність цього чимала. «Я думаю, що це кінець. Якщо в понеділок нам не виділять гроші, «Астану» офіційно буде оголошено банкрутом. Нам пообіцяли, що надалі проблем з фінансуванням у нас не буде. Але тепер про це вже ніхто не говорить. Я вже сам не вірю, що гроші знайдуться. Якщо «Астана» збанкрутує, у клубу заберуть все його майно — автобуси, устаткування і таке інше.
Окрім того, ФВК доведеться виплачувати неустойки всім гонщикам, контракти з якими розраховані до кінця 2010 року, якщо вони не зуміють або не захочуть знайти собі нову команду. Ситуація може виявитися дуже жорсткою».
Нагадаємо, що за «Астану» виступає відомий український спортовець Ярослав Попович, у якого з казахським клубом укладено дворічний контракт.