Голова Верховної Ради Володимир Литвин у середу прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Іспанія в Україні Хосе Родрігеса Мояно у зв`язку з початком дипломатичної місії в Україні.
Голова Верховної Ради висловився за активізацію двосторонніх відносин в усіх сферах — політичній, економічній, гуманітарній. «Переконаний, що для цього є всі підстави», — сказав В. Литвин, додавши, що «колосальний досвід міжнародної політичної діяльності» Х. Р. Мояно «дозволить нам забезпечити якісний прорив у відносинах між нашими країнами і народами».
У свою чергу, посол висловив упевненість у динамічному розвитку українсько-іспанських відносин, зокрема, в економічній сфері, оскільки, за його словами, багато іспанських підприємців виявляють зацікавленість у роботі в Україні. «У нас є спільні інтереси і цінності, — наголосив він. — Основою двосторонніх відносин є симпатія наших народів один до одного». При цьому Х. Р. Мояно високо оцінив досягнення України на шляху втілення демократичних і економічних реформ.
Х. Р. Мояно нагадав, що в першому півріччі наступного року Іспанія головуватиме у Європейському Союзі, зазначивши, що для його країни, яка традиційно підтримує дружні відносини з Україною, питання співпраці ЄС з Україною буде пріоритетним.
Посол також повідомив, що на початку листопада відбудеться візит до України міністра закордонних справ Іспанії.
Сторони підкреслили важливість подальшого розвитку парламентської складової двосторонніх відносин на всіх рівнях, активізації співпраці в сфері культури. Зокрема, В. Литвин висловився за обмін візитами на рівні керівництва парламентів України й Іспанії.
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.