Про це на вчорашній прес-конференції розповів начальник Головного управління житлово-комунального господарства КМДА Володимир Стороженко. За його словами, незважаючи на фінансово-економічну кризу, яка істотно вплинула на бюджет столиці, Київ практично повністю готовий до зустрічі холодів.
— Відповідно до розпорядження міського голови опалювальний сезон в житлових будинках розпочнеться 15 жовтня. Це пов’язано з температурою повітря — якщо протягом трьох діб в столиці середня температура буде нижчою за 8 градусів, то тепло подаватиметься в оселі, — пояснив В. Стороженко і додав, що синоптики прогнозують різке похолодання у Києві з 13 жовтня.
За словами В. Стороженка, столичні дитсадки підключені до опалення відучора, а в лікувальні установи тепло подається «за заявками». Також чиновник сказав, що Київ не повторить долю Алчевська.
— У літній період обов’язково всі тепломережі проходили випробування. Усі трубопроводи перевірені, тому у нас є впевненість, що ми пройдемо осіннє-зимовий період успішно, — запевнив він. Однак не виключив, що пориви таки траплятимуться, але ці аварії ліквідовуватимуть протягом доби.
Тим часом, як обіцяє прес-служба Харківської міськради, відучора всі пологові будинки та дитячі лікарні міста мають бути підключені до опалення. Про це повідомив головний інженер КП «Харківські теплові мережі» Євген Зінченко. Він зазначив, що підключення до тепла закладів розпочалося ще на початку тижня. Для запуску опалення заклади подають листи, опалення до початку зимового сезону вмикають на прохання адміністрації.