Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що отримав відповідь від Генеральної прокуратури з приводу вирубки скелі та будівельних робіт у районі мису Фіолент, який свого часу брав участь у конкурсі «7 природних чудес України» і був відзначений спеціальною номінацією як одне з унікальних природних місць Криму.
Нагадаємо, 28 серпня цього року заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко надіслав звернення до Генеральної прокуратури з проханням перевірити, чи відповідає дійсності інформація, оприлюднена в засобах масової інформації, про вирубування скелі та початок будівельних робіт на заповідній території мису Фіолент. М. Томенко наголосив, що привертає увагу не лише сам факт такої дії, а й те, що, як ідеться в повідомленнях ЗМІ, Державне управління екологічної безпеки м. Севастополя не давало дозволу на вирубування скелі та на будь-які будівельні роботи в районі мису Фіолент.
У відповідь на звернення Генеральна прокуратура повідомила, що всупереч Закону України «Про планування та забудову територій» будівництво справді було проведено за відсутності дозволу на виконання будівельних робіт та затвердженої і погодженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації. Крім того, на порушення Кодексу України про надра, Закону України «Про Червону книгу» здійснено самовільне використання надр (вилучено гірську породу) та порушено вимоги щодо охорони рослин, занесених у Червону книгу.
Генеральна прокуратура також повідомила, що винних притягнуто до відповідальності, а будівельні роботи в районі мису Фіолент зупинено.
Прес-служба Верховної Ради України.