Саме так висловлював своє ставлення до наступних президентських виборів 52-річний сумчанин Володимир І. Упродовж місяця «бунтар» закидав яйцями, наповненими фарбою, обличчя кандидатів у майбутні президенти, які з бігбордів випромінюють «щиру» любов та співчуття до електорату.

Нині «бомбометальник» перебуває у слідчому ізоляторі. Правоохоронці кваліфікують дії затриманого як хуліганські без політичного підґрунтя.

Володимиру І. — 52 роки. Костюм — заляпаний фарбою, наручники, пониклий погляд, сповнений байдужості до оточуючих. Чоловік, вочевидь, не очікував, що його дії підпадають під кримінальну статтю. Тож тепер на міліцейській машині і в супроводі міліцейського «ескорту» курсує вулицями обласного центру, показуючи результати свого «волевиявлення».

На запитання «навіщо зробив це?» зривається: «Хоч ви мене зрозумійте! Зі своєю вищою юридичною освітою майже десять років жебракую, бо не можу знайти роботи. Живу з хворою матір’ю на 900 гривень в місяць. Тож, щоб вижити, змушений збирати пляшки на вулицях та смітниках. А в телевізорі всі оці кандидати в президенти такі ситі, здорові і відгодовані увесь час «піклуються» про людей. Усе розповідають, як вони, «сіромахи сердешні», опікуватимуться нами в майбутньому. А самі, мов ті хорти, ніяк влади не поділять між собою. І, здається мені, попри всі їхні запевнення, навіть заради обіцяного благополуччя і спокою в державі ніколи не дійдуть згоди. Бо у них відмінний від народного менталітет і бачення злагоди в суспільстві: все собі, все під себе. А я, разом з тисячами інших «ощасливлених» владою сумчан, ходжу рідним містом,  змушений дивитися на їхні самовдоволені пики на плакатах, і розумію: як рибак «на живця» карася ловить, так вони рекламою виборців заманюють. За голоси, бач, б’ються. Тому мені все одно було, в кого цілити...».

Співробітники батальйону патрульної служби затримали «бомбометальника» під час його чергової «зустрічі» з одним з кандидатів у президенти і були вражені винахідливістю протестувальника. Чоловік відшукував на сміттєзвалищах зіпсовані електролампочки, знімав цоколь, заповнював скляний корпус фарбою і... бомба готова. Так само використовував і яєчну шкаралупу.

Нині затриманий дає пояснення слідчим, які вже довели його причетність до пошкодження через здійснене ним «бомбардування» семи бігбордів. Згідно з чинним законодавством такі дії кваліфікуються як хуліганські і караються великим штрафом або обмеженням волі на термін до п’яти років.

 

Сумська область.