Уже кілька років діє українсько-канадський проект судової співпраці. Його мета — сприяти реформуванню судової системи в Україні, наблизити організацію нашого судочинства до світових стандартів.
За цей час канадською стороною здійснено чимало конкретних справ. Тільки в Дніпровському районному суді столиці, який вибраний одним з модельних у рамках проекту, впроваджено систему електронного діловодства, реорганізовано роботу канцелярії, введено інформаційні кіоски, що робить діяльність суду прозорою, інформаційно доступною для наших громадян, полегшує їх доступ до судочинства.
Нині, розширюючи роботу в цьому напрямі, до Києва прибула група провідних канадських юристів, фахівців судочинства на чолі з директором проекту, уповноваженим з федеральних судових справ Канади Олегом Шаковим. Разом з відомими українськими працівниками судової системи та науковцями, крім інших практичних дій, буде проведено конференцію «Внесок українсько-канадського проекту судової співпраці у процес реформування судової системи України».