Фехтування. Анталья (Туреччина). Чемпіонат світу. Шпага (жінки). 1. Любов Шутова (Росія). 2. Шеріан Шальм (Канада). 3. Анфіса Почкалова (Україна) та Соня Тол (Нідерланди).
Футбол. ФІФА наклала дискваліфікацію на участь в міжнародних матчах збірної Брунею і клубів цієї країни. Таке рішення було ухвалене через втручання уряду Брунею у справи національної федерації футболу. Покарання вже набрало чинності, повідомляє офіційний сайт організації. Також під загрозою дискваліфікації збірні Іраку, Кувейту, Того, Перу та Сальвадору.
* * *
Першість країни. Перша ліга. «Волинь» (Луцьк) — «Енергетик» (Бурштин). 4:1.
«Севастополь» — 32 очки, «Геліос» (Харків) — 28, «Волинь» — 25, «Львів» — 23, «Зірка» (Кіровоград) —20, «Десна» (Чернігів), «Арсенал» (Біла Церква) — по 19, «Динамо-2» (Київ), «Олександрія» — по 18, «Кримтеплиця» (Молодіжне), «Енергетик» — по 17, «Сталь» — 15, «Нафтовик» (Охтирка), «Дністер» — по 13, «Фенікс» (Калініно) — 11, «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) — 8, «Нива» (Тернопіль) — 5, «Харків» —1.
Бокс. На літніх Олімпійських іграх в Лондоні 2012 року збірна Афганістану планує з’явитися в традиційному ісламському одязі. Як повідомляє «Tаймс», представник Міжнародної асоціації боксу (АІBA) схвалив бажання мусульманських жінок-боксерів і зазначив, що ніщо не заважає їм з’явитися на рингу в традиційному одязі. Єдине, що підкреслив представник: спеціальна форма повинна бути пошита належним чином. Так, щоб обличчя спортсменок були достатньою мірою відкриті і судді могли зробити запис числа ударів.
Рукопашний бій. Амстердам (Нідерланди). Чемпіонат світу за версією «ката» (безконтактний рукопашний бій, демонстрація вміння працювати зі зброєю). Вихованка Дрогобицького спортивно-оздоровчого центру «Еней» Наталія Городинська виборола друге місце і виконала норматив майстра спорту міжнародного класу, За півкроку до призового місця зупинився одноклубник Наталки, майстер спорту міжнародного класу, неодноразовий переможець європейських турнірів Андрій Шевчук.
Дзюдо. В суботу в Ужгороді відбудеться ювілейний міжнародний турнір з дзюдо V «Відкритий Кубок Закарпаття». Цього разу приз виборюватимуть представники 14 країн. Розігруватимуться нагороди як серед хлопців, так і серед дівчат 1994-1995 року народження. У програмі змагання крім поєдинків — майстер-клас від відомих тренерів.
Відставка міністра
Міністр спорту Польщі Мирослав Джевецький подав у відставку у зв’язку зі скандалом. Як повідомляє Бі-бі-сі, міністра звинувачували у лобіюванні інтересів грального бізнесу в країні.

Днями польська преса оприлюднила стенограму розмови Држевецького з головою асоціації грального бізнесу країни, в якому посадовець запевняв, що в сеймі є люди, які можуть заблокувати ухвалення закону про підвищення податків для казино. Це розслідування польські ЗМІ вже прозвали «блек-джек гейт».