Ідея Севастопольської міськдержадміністрації створити в регіоні вільну економічну зону до вподоби приблизно двом третинам городян. Такий висновок оприлюднили соціологи, що вивчили думку більш як тисячі ста респондентів з питань політичного і соціально-економічного розвитку міста. Негативно перспективу переходу від «морської твердині» до «цитаделі капіталізму» оцінюють у середньому півтора севастопольця з десяти опитаних.
Але більшість городян стурбовані зовсім іншими проблемами. Практично три чверті респондентів передовсім непокоїть зростання цін і підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Двом третинам псує настрій перспектива залишитися без роботи. Стільки ж городян не задоволені санітарним станом вулиць і площ — особливо збиранням побутового сміття і його утилізацією. Кожному другому опитаному допікають невідремонтовані під’їзди і дахи, що протікають, високі ціни на проїзд у громадському транспорті і ветхі лікарні.
Половина городян скаржиться на стан дорожнього покриття, а також освітлення вулиць і будинків. Четверо з десяти внесли до списку пріоритетів для місцевої влади проблеми, пов’язані з забезпеченням городян землею, хоча взагалі «земельне питання» хвилює менше третини севастопольців.