Народний депутат України від Партії регіонів Василь Кисельов звернувся з «відкритим листом» до однопартійців і делегатів XІІ з’їзду партії із закликом провести внутрішньопартійну дискусію. Це пов’язане з «тривожною ситуацією, протистоянням у більшості базових регіонів, які є оплотом партії, що неминуче веде до розколу між партійною верхівкою, регіональним активом і рядовими партійцями».
«За останні два роки партія втрачає свої лідируючі позиції. У партійній верхівці формується вождізм, витісняються демократичні принципи, — йдеться в листі. — Авторитаризм і прагнення окремих осіб, яким партія дали владу, вийти з-під партійного контролю і підзвітності, набувають на місцях загрозливого характеру і завдають непоправної шкоди авторитету партії. Представники середнього і малого бізнесу, побоюючись загрози своєму благополуччю, змушені «відкуповуватися» як фінансово, так і мовчазною згодою. Партія перетворюється на закрите акціонерне товариство».
Депутат, який раніше очолював кримську організацію Партії регіонів, але уже виключений з партійних лав внаслідок незгоди з «лінією керівництва» і голосного скандалу, також відзначає, що «стає нормою прийняття рішень президією і політрадою партії з грубими порушеннями статутних вимог, і під гаслом боротьби за чистоту партійних лав проводиться виключення з партії активістів за політичне інакомислення». «А хіба можна вважати нормальною ситуацію, коли у парламентській фракції партії відсутні представники партії з тринадцяти областей?!» — запитує В. Кисельов і прогнозує біло-блакитним нерайдужне політичне майбутнє: «Якщо партія буде й надалі роз’єднана, а також не працюватиме над досягненням зрозумілих виборцям і усвідомлених ними тактичних і стратегічних цілей, що містяться в програмі партії, на неї неминуче чекає доля НДП і СДПУ(о)». Як аргумент депутат наводить результати минулих дострокових виборів до органів місцевого самоврядування: «За вкрай низької явки виборців представники Партії регіонів виграли вибори тільки до двох місцевих рад із двадцяти однієї».
«Усе вищевикладене викликає обґрунтовану тривогу в багатьох членів партії, з якими нас пов’язують не тільки офіційні партійні, а й людські стосунки. Саме їхня підтримка і поділювана ними наша точка зору змушує нас так радикально говорити про проблеми, що існують у партії, — сказано у «відкритому листі». — Відповіді на новий історичний виклик у розвитку України і ролі в ньому Партії регіонів насамперед має вагомо і чесно дати лідер партії — Віктор Янукович».
Вл. інф.