Проте тепер на місці згорілих наметів і тимчасових конструкцій будуватимуть капітальне приміщення, запевнила журналістів генеральний директор дніпропетровського ТОВ «Слов’янський базар» Олена Здоровець. Договір оренди землі з міськрадою укладено на 15 років, і ніхто не збирається змінювати цільове призначення ділянки, повідомила вона на прес-конференції.
«Слов’янський базар» був другим за розмірами речовим ринком у Дніпропетровську, займав до двох гектарів площі і був розрахований майже на тисячу працівників. Нині поставлено завдання якщо не збільшити, то хоча б зберегти попередню кількість робочих місць.
За офіційними даними, підтвердженими висновками експертизи, пожежа на «Слов’янці» виникла внаслідок необережного поводження з вогнем. Дівчина, яка працювала в чебуречній, вийшла покурити і залишила без догляду на розпеченій електроплиті посудину з олією. Побачивши, що олія загорілася, працівниця вихлюпнула на неї відро води. Полум’я піднялося вгору і перекинулось на стіну, що підходила впритул до приміщення базару. Чутки про те, що «Слов’янський» підпалили з кількох боків, не підтвердилася, однак слідчі групи продовжують роботу.