Виставку «Із скарбниці Юрія Химича: архітектура старого Кам’янця» відкрито в пам’ятці архітектури «Вірменська криниця» в центрі Кам’янця-Подільського. 
Це перша експозиція знаного у світі українського художника, архітектора і педагога на його малій Батьківщині. Проходить вона в рамках міжнародного фестивалю «Terra heroіka-2009» й організована сином митця Михайлом Химичем за підтримки члена-кореспондента НАН, президента Малої академії наук, народного депутата України Станіслава Довгого, повідомляє Укрінформ.
У відкритті виставки, окрім організаторів, узяли участь поет Іван Драч, який був другом і шанувальником творчості Юрія Химича, представники влади Кам’янця-Подільського, а також місцеві студенти та гості міста.
Тут експонується понад 20 картин митця, створених у різні роки й присвячених одному об’єкту — самобутній архітектурі його рідного міста. Техніки, в яких працював художник, — акварель, гуаш, гризайль і монотипія. Репродукції всіх представлених в експозиції картин відтворено у виданому за підтримки С. Довгого мальовничому буклеті, який безкоштовно отримали всі учасники урочистого відкриття виставки.
Милуватися картинами Ю. Химича його земляки зможуть протягом двох тижнів.