На Прикарпатті відбувся ІІІ Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України «Родослав». На свято приїхали близько двох тисяч учасників з багатьох міст України, а також із США, Польщі, Молдови. Понад півсотні аматорських фольклорних колективів на відкритих сценах міста репрезентували своє мистецтво. 

Гості фестивалю відвідали фольклорні світлиці, виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, спортивні «Етноігри-2009» та свято «Храму української родини».
Фестиваль «Родослав» започатковано 2001 року як щорічний. Однак між другою та третьою зустріччю шанувальників фольклору минуло сім років. Ініціаторами фестивалю виступили всеукраїнські асоціації і об’єднання товариств етнографічних регіонів України, а організаторами — Івано-Франківська облдержадміністрація та виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради за підтримки Міністерства культури і туризму України. Мета заходу — популяризація автентичного фольклору, відродження та збереження народних традицій і обрядів.