Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович цими днями відвідав Чернігівщину. Зустрівшись з освітянами та школярами Сираївської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів, він подарував навчальному закладу шкільний автобус, який підвозитиме дітей з довколишніх сіл. Під час урочистостей В. Янукович наголосив, що вчителі сьогодні повинні отримувати гідні заробітні плати і пенсії.
— У зв’язку з тим, що уряд відмовляється підвищувати рівень мінімальної заробітної плати, на жаль, кожен учитель щомісячно недоотримує як мінімум 500 гривень, — зауважив він та пообіцяв змусити чинну владу підняти мінімальну заробітну платню до 1500 гривень.
Також лідер регіоналів побував у соборі Різдва Богородиці в Козельці та подарував телевізор молодятам, які тут вінчалися. Вражений пам’яткою церковної архітектури, В. Янукович пообіцяв настоятелю відшукати кошти на його подальшу реставрацію.
Того ж дня В. Янукович зустрівся з працівниками ЗАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл» та відповів на їхні запитання. Зокрема, даючи оцінку нинішньому стану справ в економіці держави, він наголосив на тому, що сучасна кредитна політика не сприяє розвитку підприємств галузі, зокрема і чернігівського «Чексілу». На його думку, у легкій промисловості необхідно застосувати спеціальний інвестиційний режим.
— Чернігівщина — депресивний регіон, — сказав В. Янукович. — Тут найнижча заробітна плата, і тут колись існував спеціальний інвестиційний режим. Тому підприємства при виконанні інвестиційних проектів необхідно знову звільнити від податку на прибуток.
До цієї теми лідер Партії регіонів звернувся й під час спілкування з представниками ЗМІ. Відповідаючи на запитання, чи буде поновлено дію закону щодо функціонування вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку, В. Янукович нагадав, що «з 2005 року цей закон хоча й існує де-юре, але де-факто не працює. Між тим, в умовах нинішньої кризи люди, які душею вболівають за стан справ у країні, зробили б усе можливе, щоб цей закон працював. На жаль, цього не відбулося. Коли ми прийдемо до влади, ми одразу поновимо дію цього закону в усіх регіонах України, у тому числі — й на Чернігівщині».
У Чернігівському обласному театрі ім. Т. Шевченка В. Янукович зустрівся з головами первинних партійних організацій Чернігівської області, депутатами всіх рівнів від Партії регіонів, головами сільських і селищних рад, що є членами ПР, та лідерами громадської думки.
Завершилася поїздка лідера регіоналів на Чернігівщину його участю в урочистих зборах, присвячених Дню працівника освіти в Чернігівському міському палаці культури, під час яких В. Янукович від своєї політичної сили подарував кожній чернігівський школі футбольні м’ячі.
Чернігівська область.
На знімку: В. Янукович у подарованому шкільному автобусі з дітьми Сираївської школи.
Фото Андрія МОСІЄНКА.