Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 9-й тур. 3—4 жовтня.
«Зоря» — «Таврія». 0:0.     4 300 глядачів. Арбітр — Абросимов (Одеса).
«Металург» Д — «Іллічівець». 4:1. 1 500 глядачів. Арбітр — Дердо (Іллічівськ). Голи: Лазич, 15, Шищенко, 45, Кінгслі, 53, Танаса, 74 — Кашевський, 55. На 87-й хвилині Пуканич («Іллічівець») не реалізував пенальті.
«Оболонь» — «Металург» Зп. 4:1. 3 800 глядачів. Арбітр — Можаровський (Львів). Голи: Іващенко, 55, Рожок, 72, Варанков, 77, Куценко, 82 (п) — Аржанов, 10 (п).
«Металіст» — «Кривбас». 1:0. 21 000 глядачів. Арбітр — Швецов (Одеса). Гол: Коельо, 90+1.
«Арсенал» — «Динамо». 0:1. 5 600 глядачів. Арбітр —Деревинський (Київ). Гол: Шевченко, 38.
«Карпати» — «Закарпаття». 1:0. 11 000 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Гол: Кузнецов, 90+3. Вилучено Годвіна («Карпати», 45, удар суперника ліктем в обличчя після зупинки гри).
«Дніпро» — «Шахтар». 2:2. 29 511 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Голи: Калиниченко, 45+2, Селезньов, 56 — Адріано, 25, 74.
«Ворскла» — «Чорноморець». 0:0. 3 500 глядачів. Арбітр — Родіоненко (Луганськ).
 
Бомбардири: Танаса («Металург» Д), Селезньов («Дніпро»), Мілевський, Гусєв (обидва — «Динамо») — по 5 м’ячів.
Понад 80 тисяч глядачів відвідали матчі цього туру. Про що це свідчить? З одного боку, такі цифри нагадують нам, що в Україні з’являються нові стадіони, котрі здатні прийняти велику кількість уболівальників. Але є й інший бік медалі: поступово підвищується рівень гри. Звичайно, не так швидко, як хотілося б. Але позитивна тенденція, хоч би там що казали наші футбольні «естети», спостерігається. І нікуди від цього не дінешся.
Візьмімо хоча б поєдинок у Дніпропетровську — без перебільшення центральний, либонь, не тільки в цьому турі. Інтрига, гострота подій, високі швидкості, безкомпромісна боротьба, мабуть, задовольнили вимоги найприскіпливіших футбольних гурманів. Чого вартий хоча б гол, який забив Калиниченко зі штрафного метрів з тридцяти! Краса та й годі.
Цікаво, що напередодні зустрічі форвард дніпрян Євген Селезньов сказав, що забивати «Шахтареві» йому буде важко. Рідний клуб, що не кажи. А от Луческу заб’є залюбки. І він зробив це — ефектним ударом головою у суто англійському стилі.
— Дуже гарна гра. Відзначалася великою інтенсивністю, — прокоментував зустріч у Дніпропетровську Мірча Луческу. — Обидві команди жадали перемоги і робили заради неї все. Хоча наприкінці матчу ми мали перевагу, бо перебували у доброму функціональному стані. «Шахтар» намагався грати у свій футбол і довести кожну атаку до логічного завершення. «Дніпро» добре контратакував і саме це принесло йому успіх. У підсумку ми втратили два очка. Дніпропетровці вдома ще гратимуть і проти «Динамо». Хотілося б, щоб «Дніпро» грав і проти киян так само, з такою великою інтенсивністю, самовіддачею, бажанням. Напевно, той матч судитиме Шандор...
Остання фраза взагалі не здивувала. Не хочу образити тренера, але подібні висловлювання постійно присутні в його «репертуарі», коли «гірники» не виграють. Він чомусь одразу згадує «Динамо». Не збираємося бути адвокатами у столичного клубу. Але всі ці заяви вже трохи набридли. Якось не по-чоловічому вони звучать. І дуже нагадують ситуацію з отією невісткою, котра за будь-яких обставин винна...
Володимир Безсонов залишився задоволений грою підопічних у першій половині:
— Стартовий тайм ми провели на тому рівні, на якому потрібно грати обидві половини зустрічі. Були і удари по воротах, і територіальна перевага була за нами, моменти створювали... У другому таймі забитий м’яч вплинув на нас, ми «сіли», почали тримати оборону й уже не вилітали в атаку. Певною мірою відчувалося, що нам не вистачає запасу міцності. Та лава запасних, котру маємо, напевно, не відповідає рівню гри. Травмовані Русол, Лисицький, Алсідеш. Напевно, ви помітили, як з передматчевої розминки пішов воротар Лаштувка. І в резерві у нас навіть не було голкіпера. Мабуть, цього запасу міцності нам і не вистачило, щоб довести поєдинок до перемоги.
Нелегко далася перемога динамівцям у Борисполі, де їх приймав «Арсенал». Все вирішив рідкісної краси удар Андрія Шевченка зі штрафного здалеку. Варто сказати, що господарі зіграли дуже пристойно. В усякому разі, опір вони чинили гідний, і не тільки. «Каноніри» не відсиджувалися біля власних воріт, а за найменшої нагоди гостро атакували.
— Радий, що виграли, — сказав після матчу наставник «Динамо» Валерій Газзаєв. — Моменти в нас були, в «Арсеналу», окрім стандартних положень, я нічого не побачив. Це була наша восьма зустріч протягом останнього місяця. Враховуючи це, ми ще добре зіграли. П’ятеро наших футболістів відпочивали: троє з них вимушено — пропускали матч через жовті картки. Ще двох ми свідомо не випустили на поле. Натомість повернулися після тривалого лікування Кравець і Михалик. Я дуже радий їхньому поверненню. Це для мене дуже важливо. А свої три очка ми заслужили.
З подій туру, напевно, варто відзначити також переконливу перемогу «Оболоні» над запорізьким «Металургом». Кияни після першого тайму мінімально поступалися. А після перерви знайшли в собі сили зламати гру. Та ще й як! Забили чотири м’ячі і не пропустили жодного.
Дві команди виривали перемоги останньої миті, вже в доданий час — «Металіст» і «Карпати». Можна лише поспівчувати «Кривбасу» і «Закарпаттю». Однак заради справедливості варто сказати, що харків’яни і львів’яни були ближче до перемоги, ніж їхні опоненти...
 
На знімку: карпатське «дербі».