Учора Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зустрівся з міністрами закордонних справ Королівства Нідерландів Франсом Тіммермансом та Австралії Джулією Бішоп (на знімку).

У ході зустрічі Сторони обговорили питання якнайскорішого виконання гуманітарної місії з вивезення залишків тіл та особистих речей жертв падіння «Боїнга-777», що сталося внаслідок дій сепаратистів на сході України.

Олександр Турчинов висловив глибокі співчуття у зв’язку «із трагедією, що сталася на території України з вини сепаратистів, яких підтримує Росія».

За його словами, проблема, з якою зіткнулась Україна, — це «проблема не лише нашої країни, це проблема всього цивілізованого світу». «Адже Росія ще раз підтвердила, що є одним із джерел небезпеки у світі», — додав він.

Крім того, керівник парламенту наголосив, що у четвер Верховна Рада «обов’язково ратифікує питання щодо дозволу проведення гуманітарної місії на території України поліцейськими з Австралії».

«Єдине, — наголосив Олександр Турчинов, — необхідно розуміти, що терористам разом із Росією невигідне об’єктивне розслідування падіння «Боїнга», тому вони будуть робити все, щоб завадити цьому».

Своєю чергою, Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп наголосила: в них «немає сумнівів, що цивільний літак збили в українському небі сепаратисти за допомогою російської зброї».

Крім того, Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс подякував українському народу «за підтримку і хвилю тепла, які всі ми відчули».

«Увесь голландський народ вражений тим теплом, який він відчуває від українських людей», — наголосив він.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.