Напередодні Дня працівників освіти заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відвідав загальноосвітні школи Черкаського району. «Я сам закінчив сільську школу і цим пишаюся, — поділився з журналістами столичний гість. — У мене тоді була підготовка не гірша, ніж у міських моїх ровесників, і я відразу, попри шалений конкурс, вступив до Київського університету імені Тараса Шевченка».
У селах Вергуни, Степанки і Геронимівка земляк черкащан спілкувався з учителями та учнями навчальних закладів, ділився своїм баченням розвитку освіти, шляхів зміцнення матеріально-технічної бази сільських шкіл. За сприяння Миколи Томенка тільки цього року понад сто об’єктів дошкільних, загальноосвітніх та медичних закладів області отримали фінансову допомогу й провели ремонт чи переобладнали свої приміщення. Зокрема, після звернення педагогічного колективу Геронимівської школи І—ІІІ ступенів до заступника глави парламенту розпочато реконструкцію аварійного даху кількаповерхової споруди школи. З держбюджету за рахунок коштів стабілізаційного фонду виділено на ці цілі субвенцію у сумі 606,5 тисячі гривень.
У селі Степанки за клопотанням народного депутата будується нове приміщення дитячого садка, а в шкільних приміщеннях, яким виповнилося по півстоліття й більше, замінюють вікна та двері.
Вітаючи педагогів та їх вихованців з освітянським святом, Микола Томенко вручив від Фонду «Справедлива країна», який він очолює, подарунки. Діти були раді новеньким шкіряним м’ячам, а вчителі — книгам та аудіодискам «Класика української літератури. Живі голоси», «Лебеді материнства: Живий голос Василя Симоненка». Того самого дня заступник Голови Верховної Ради України виступив у прямому ефірі обласної держтелерадіокомпанії.
Черкаська область.
На знімку: Микола Томенко з учнями та вчителями Степанківської загальноосвітньої школи.

Фото автора.