Буквально через десять хвилин після початку зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина з виборцями Ізмаїла й навколишніх сіл, прилеглих до міста, міліція змушена була перекрити рух по головній вулиці — проспекту Суворова. Річ у тім, що площа перед будинком міського Палацу культури, де проходила зустріч, не могла вмістити всіх бажаючих почути Володимира Литвина. І тоді ізмаїльці заповнили проспект Суворова, найближчий сквер імені Тараса Шевченка.
Володимир Михайлович привітав городян з днем міста, якому 3 жовтня виповнюється 1419 років. 
Що хвилює людей? Чому так неефективно працює Верховна Рада, чому триває блокування її роботи?
— Я робитиму все для того, щоб подолати ту ганьбу, що її сьогодні викликає робота Верховної Ради, — заявив Володимир Михайлович. — Найбільші фракції або домовляються між собою, як розділити країну, або демонструють загальне неприйняття. Потрібно було прийняти закон про вибори Президента України для себе і під себе — вони прийняли цей закон. Коли треба було поділити гроші, призначені для фінансування Євро-2012, домовилися між собою і поділили ці гроші. А працювати над розв’язанням проблем громадян країни не дуже-то й бажають.
Я впевнений, я переконаний, що наша фракція зробить усе для того, щоб зупинити негатив, який насувається і вже наявний.
— Моє глибоке переконання, — заявив Володимир Литвин, — необхідно зробити все можливе, щоб порти служили державі, а не комерційним структурам. Порт — не тільки причальна стінка. Сьогодні потрібно ставити питання про суднобудування, про модернізацію портів. Треба терміново провести інвентаризацію всіх морських портів і з’ясувати, нарешті, що належить державі, а що опинилося в приватних руках. Я знаю про війни у портах. Час їх завершувати. І, звичайно, дуже важливо, щоб портами керували найдосвідченіші фахівці, а не менеджери з реклами. Згадайте багаторічного керівника Українського Дунайського пароплавства Петра Суворова. Чому він сьогодні не біля керма пароплавства? Кому завадили його знання і досвід?
В Україні, заявив Володимир Литвин, назріла необхідність створення Морської колегії, яка б розробляла морську політику країни: суднобудування і судноремонту, безпеки судноплавства.
Тема особливого звучання в Придунав’ї — це будівництво й експлуатація каналу «Дунай-Чорне море». Гирло Бистре працює на економіку України і воно працюватиме й надалі, незважаючи ні на які вимоги зупинити цю роботу. Ми стояли і будемо стояти на цьому. А якщо треба буде, то звернемося й у міжнародний суд для захисту своїх національних інтересів. Ми не віддамо нікому і п’яді своєї землі.
Будь-яка сильна влада, сказав Володимир Михайлович, повинна очищатися від корупції. Корупцію необхідно прирівняти до державної зради. Влада сьогодні корумпована, цей факт не викликає жодних суперечок.
Не обійшлося на зустрічі Володимира Литвина в Ізмаїлі без запитання про майбутні виборах Президента України і роль глави держави в сучасній міжнародній обстановці.
— Президент повинен бути арбітром нації, — заявив Володимир Литвин. — І, якщо хочете, він має бути пастирем нації. Президент повинен бути не позаду і не попереду нації, а всередині народу і проводити ту усереднену лінію, яка дасть  змогу суспільству, країні й нації зберігати стабільність у русі.
Володимир Литвин висловив тверде переконання, що керівником держави має стати високоосвічена людина, котра відчуває країну, глибоко й об’єктивно обізнана з її минулим, уміє генерувати і втілювати в життя ідеї, що консолідують людей, може сказати чітке «ні», коли це потрібно, або «так», коли цього зажадає ситуація. На думку Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, Президентом України має стати людина, чия коренева система тут, в Україні, не схильна до орієнтації на ту чи іншу країну і регіон світу. Це — головне і визначальне.
Болград—Ізмаїл—Кілія.
Одеська область.
***
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що сьогодні свідомо реалізується сценарій розвалу України.
Про це В. Литвин сказав на прес-конференції в Одесі у п’ятницю, відповідаючи на запитання журналістів.
Голова Верховної Ради України звернув увагу на те, що «одні й ті самі люди, по суті, руйнують сьогодні залишки парламентаризму в Україні, прикриваючись необхідністю прийняти закон про підвищення соціальних стандартів, і при цьому не маючи бажання його приймати».
В. Литвин також наголосив, що «зусиллями тих самих політичних сил паралізована і робота Верховної Ради Автономної Республіки Крим», «заблокована повноцінна робота таких конституційних інституцій, як Антимонопольний комітет, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, заблокована можливість вирішення питання про призначення на такі ключові посади, без яких не можна уявити повноцінну державу: міністра фінансів, міністра закордонних справ, міністра оборони».
«І все це роблять представники однієї політичної сили за мовчазної згоди інших людей, які б мали стояти на сторожі Конституції», — заявив він.
За словами В. Литвина, оскільки «це набуло ознак системи, можна стверджувати, що сьогодні цілеспрямовано реалізується сценарій руйнації країни, аби за безцінь, за залишкової вартості взяти її в управління». «Це проблема, про яку ми повинні говорити, маючи на увазі її важливість і оцінюючи перспективи претендентів на президентську посаду, — сказав він. — Це правда, яку ми повинні бачити, і маємо зробити все, щоб не допустити реалізації саме таких сценаріїв».
Прес-служба Верховної Ради України.