Днями до Всеукраїнського дня бібліотек народний депутат Віталій Чудновський (на знімку) (БЮТ) профінансував для столичної бібліотеки ім. Лесі Українки передплату великої кількості періодичних видань. 

Cеред них, зокрема, і «Голос України». Це дасть змогу поповнити нову електронно-пошукову систему бібліотеки, завдяки такому каталогу читачі можуть знайти потрібні видання та місце їх зберігання — цілодобово, через Інтернет. До речі, парламентарій не вперше допомагає читальному закладу.
Людмила Ковальчук, віце-президент Української бібліотечної організації, директор публічної бібліотеки ім. Лесі Українки зазначила: «Сьогодні ми вдячні всім, хто стоїть поруч і підтримує нашу галузь, особливо у період кризи. До кола друзів бібліотек Києва входить депутат Верховної Ради України Віталій Чудновський».
— Згідно із Законом України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» головне завдання бібліотек — надавати вільний доступ до інформації, до духовних і культурних надбань народу, — розповів «Голосу України» Віталій Олегович. — Отже, вважаю, цю галузь обов’язково потрібно підтримувати, розвивати. Мене з дитинства батьки привчили до книжок — у нас удома була величезна бібліотека. І до своїх дітей також усіляко намагаюся донести, наскільки важлива книга. Син ще маленький, а от дочка вже перейняла пристрасть до книжок. Свого часу я пояснював їй, що кожна прочитана книга — можливість прожити ще одне життя і чомусь навчитися. Тому я радий, що в бібліотеки буде більше можливостей для виконання своїх функцій — надання вільного доступу до якомога різноманітнішої інформації, а отже — у читачів з’явиться більше можливостей безоплатно отримати цю інформацію.