Члени ради Кіровоградської міської організації партії «Наша Україна» (вісім із одинадцяти) вирішили на своєму засіданні підтримувати на президентських виборах Юлію Тимошенко. У прийнятій заяві, зокрема, йдеться: «...згортання демократичних процесів у партії, народженій Майданом, призвело до проведення закритих партійних з’їздів, відвертого порушення головного партійного документа — Статуту...»

«Наш осередок створений п’ять років тому і загартований боями в «знаменитому» на весь світ 100-му виборчому окрузі, брав активну участь у всіх виборчих кампаніях та був головним провідником ініціатив Президента Ющенка у місті та області... — наголошується в тексті. — Ми покладали великі надії в зв’язку з оновленням керівництва секретаріату Президента та партії. Проте ситуація, на жаль, не змінилася на краще... Тому рада Кіровоградської міської організації «Нашої України» прийняла рішення звернутись до голови партії, Президента Віктора Ющенка з пропозицією не брати участі в президентських перегонах. На жаль, Віктор Андрійович втратив переважну частину своїх прихильників, не лише серед українського народу, а й навіть в рядах своєї партії...»

Лідер осередку Олександр Дануца, коментуючи причини, що спонукали партійців прийняти заяву про підтримку на президентських виборах не свого лідера Віктора Ющенка, а Юлії Тимошенко, стверджує, що останнім часом стосовно міської організації «Нашої України» фактично застосовувалися репресії з боку керівництва партії. За його словами, представників «Нашої України» навіть звільняли з роботи.

Тим часом народний депутат від блоку «Наша Україна — Народна самооборона», член партії «Наша Україна» Андрій Парубій нагадав, що в період між 20 і 27 жовтня має відбутися з’їзд партії, під час якого приймуть рішення про підтримку на президентських виборах одного з кандидатів. Після ухвалення рішення буде обов’язковим до виконання для кожної партійної організації. Тоді кожен з партійців зможе визначитися з подальшим перебуванням у партії.

 

Кіровоград.