Стартував Всеукраїнський освітній конкурс вчительських і учнівських робіт «Здорова планета — здоровий ти!»
Організатори проекту — Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, видавництво «Шкільний світ» і компанія «Філіпс Україна».
За даними Академії педагогічних наук, у школі сьогодні навчаються лише 10—15 відсотків здорових дітей. Основна причина захворювань — екологічні лиха, особливо в регіонах.
Що може зробити сама дитина для поліпшення ситуації? Що у світі робиться для цього? Які сучасні технічні досягнення та інновації спрямовано на збереження ресурсів планети? Відповісти на ці запитання допоможе насамперед учитель.
У конкурсі з розробки кращих уроків і позакласних занять на теми здоров’я людини, енергозбереження і захисту довкілля можуть взяти участь вчителі різних предметів. Кращі роботи буде опубліковано в збірнику і поширено по всіх методичних кабінетах країни для подальшого застосування.
Учням або учнівським колективам теж пропонується участь у конкурсі творчих робіт. Це можуть бути дослідження, презентації проектів, відеоролики, фільми, малюнки, художні фотографії, літературні твори тощо. Критерієм оцінювання буде оригінальність рішення, відкритість і небайдужість до порушених проблем.
Підбиватимуть підсумки 20 травня 2010 року. Роботи приймаються до 10 березня 2010-го. 
Роботи з позначкою «Здорова планета — здоровий ти!» організатори просять надсилати за адресою: 01014, м. Київ, вул. Тимирязівська, 2. Видавництво «Шкільний світ».
Телефон для довідок: 8 (044) 286-66-57.