Кінноспортивне свято відбулося на Мирогощанському державному іподромі, що у Дубенському районі. На ньому було представлено чотирнадцять підприємств-учасників з усієї України. Програмою свята передбачався чемпіонат наїзників України, заїзди на конях рисистих порід, перегони, кінні ігри, конкур.

 

Характерною особливістю мирогощанського турніру стало те, що на ньому не тільки визначали переможців, а й вшановували тих, хто закладав основи для розвитку конярства. Саме так розглядався конкурс на кращу запряжку західного регіону на приз імені Станіслава Маніковського — колишнього директора Мирогощанського радгоспу-технікуму, першого організатора кінноспортивних змагань, світлу пам’ять про якого свято бережуть у Мирогощі.

Як зазначає директор ДП «Мирогощанський державний іподром» Давид Шварц, родзинкою цьогорічного свята стали перегони на ослах і поні. Неабияк заводили публіку й перегони на возах, де перемогли представники села Рачин Дубенського району. А головний приз змагань у «Мирогощанському дербі» завоював досвідчений наїзник, який останніми роками постійно бере участь та перемагає у цих перегонах, — Юрій Об’єдков. Більше того, він цьогоріч встановив рекорд — промчав на коні дистанцію 1600 метрів за 2 хвилини 14 секунд, що на 4 секунди швидше від минулорічного показника.

Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

На знімку: під час змагань на Мирогощанському іподромі.

Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.