Українська економіка має унікальні європейські перспективи, це, по суті, сплячий слон з унікальними можливостями, який очікує модернізації, своїх реформ, заявив учора Президент України Віктор Ющенко на відкритті ІX Міжнародного економічного форуму в Трускавці.
«На початку мого президентства найбільші інвестиції в економіку становили 1,5 млрд. на рік, починаючи з 2005 року і по сьогодні в Україну залучено 30 млрд. дол. міжнародних інвестицій. Щороку в Україну приходить 7 млрд. дол.», — сказав Президент. А за всю історію в Україну прийшло 38 млрд. інвестицій, 30 із них — за останні 4 роки. «Це свідчить про те, що змінився інвестиційний клімат в Україні, країна стала цікава для бізнесу як національного, так і інтернаціонального», — відзначив Ющенко. «Упевнений, 2010 рік — це той рік, який через вибори Президента принесе стабілізацію ситуації в парламенті, формування коаліції, що зможе стабілізувати ситуацію в уряді», — пообіцяв Президент.
Ну а сьогодні учасників форуму на другому засіданні Клубу регіональних лідерів на тему «Актуальні механізми соціально-економічного розвитку регіонів України в умовах кризи» порадує своїми порівняннями, досягненнями і прогнозами Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко...