«Закон торжествує, але проблема залишається», — так відомий український економіст і політик Сергій Тігіпко прокоментував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який визнав незаконною квітневу постанову уряду про сплату додаткових пенсійних внесків підприємцями, що діють за спрощеною системою оподаткування. 
Запроваджувати нові платежі для підприємців може тільки парламент. Приймаючи таку постанову, уряд перевищив свої повноваження. Тепер Пенсійний фонд втратить частину надходжень. В програші будуть і самі підприємці, і їхні працівники: адже розмір пенсій залежить від суми внесків до Пенсійного фонду.
«А корінь проблеми в тому, що в Україні не доведена до кінця пенсійна реформа», — заявив Сергій Тігіпко. У нас є перший рівень системи пенсійного страхування, призначений, перш за все, для бюджетників та робітників, та третій рівень — добровільне недержавне накопичувальне пенсійне страхування, в якому зацікавлені заможні люди. Але й досі немає другого рівня — обов'язкового державного накопичувального пенсійного страхування, Ця реформа повинна охопити якраз малих підприємців, а також осіб вільних професій, інших представників середнього класу, які мають і можливість, і бажання наскладати собі на пенсію з допомогою держави, але не зацікавлені в солідарній пенсійній системі першого рівня. «Замість того, щоб добудовувати пенсійну систему, уряд дискредитує її своїми явно незаконними діями», — підкреслив Сергій Тігіпко.
Прес-служба Сергія Тігіпка.