Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 7 закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
Законопроектом (реєстр. №4795), поданим Кабінетом Міністрів, пропонується у разі, якщо сім’єю навмисно подано недостовірні відомості чи приховано відомості, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на державну соціальну допомогу та на визначення її розміру, ця допомога може бути призначена з місяця, що настає за місяцем, в якому виявлено порушення. 
 Чинна редакція статті 7 Закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» у таких випадках передбачає призначення допомоги не раніше як через шість місяців починаючи з першого числа місяця виявлення порушення.
Проектом також пропонується встановити, що суми державної соціальної допомоги, надміру виплачені сім’ї внаслідок подання уповноваженим представником сім’ї недостовірних відомостей, можуть бути повернуті сім’єю добровільно або стягнуті в судовому порядку, а у разі звернення стягнень на державну соціальну допомогу може бути відраховано не більш як 20 відсотків щомісячної суми виплачуваної державної соціальної допомоги.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить удосконалити адміністративні та фінансові відносини у сфері соціального захисту громадян.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.