Як у метро, проходять тепер чиновники Вінницького міськвиконкому на свої робочі місця. При вході на другий поверх встановлено турнікети, що відкриваються за допомогою електронної картки.
— Це один із заходів запровадженої в міській раді системи «Антикорупція та інформаційна безпека», — каже заступник міського голови Вінниці Володимир Слишинський. — Люди не повинні оббивати пороги кабінетів чиновників, шукаючи їх на восьми поверхах приміщення. Всі ті, хто безпосередньо працює з вирішенням питань городян, відтепер перебувають у «прозорому офісі» на першому поверсі. Це зводить до мінімуму можливість тому чи іншому чиновнику ухвалювати рішення на свій розсуд або зволікати з розглядом проблеми. Питання, які не вирішуються протягом одного дня, передаються на контроль міському голові з обґрунтуванням причини затримки у прийнятті рішення.
Створення «прозорого офісу» ініціював і впроваджував міський голова Вінниці Володимир Гройсман. За його словами, спілкування між відвідувачем міськради і її чиновником повинні відбуватися не в тиші «коридорів влади», а прозоро, в офісі, де «всі і вся на виду у всіх». Турнікети встановлені ще й для того, щоб обмежити доступ певного контингенту, так званих «лобістів», які намагаються за хабарі вирішувати деякі проблеми вінничан.
Керівників управлінь, підприємств, ЖЕКів у кабінети вище першого поверху проводить визначена для цього людина.
Вінниця.