Робоча поїздка Голови Верховної Ради Володимира Литвина розпочалася з відвідування районного центру Болград. 

Хлібом і сіллю його зустрічали болгарин, українка і росіянка. На своїх мовах вони привітали шановного гостя. Це не дивно, адже Болград називають багатонаціональним містом. Тут компактно проживає найбільша болгарська діаспора в Україні. Поруч із ними в дружній родині живуть молдовани, румуни, албанці, росіяни. Для зустрічі з Головою Верховної Ради жителі міста зібралися на центральній площі. Ця була незвичайна зустріч. Володимир Михайлович відповідав на запитання жителів міста. Загалом питань прозвучало близько 60, і стосувалися вони найгостріших проблем сьогодення — обстановки, що склалася у Верховній Раді, підвищення рівня мінімальної заробітної плати, прогнозів на майбутні вибори Президента, про вступ України до НАТО, про статус російської мови, про кількісний склад Верховної Ради, про зняття депутатської недоторканності. «Кого ми любимо, на тих не женимося», — так кажуть у народі, заявив на зустрічі з мешканцями Болграда Володимир Литвин. Він розшифрував політичний зміст цього мудрого прислів’я. На його погляд, сьогодні в кулуарах Верховної Ради тривають підкилимні переговори про те, як розділити владу в країні. «Домовляються не про те, як зробити життя людей краще, а як поділити країну», — сказав Володимир Литвин.
Виборців хвилюють питання розвитку українського Придунав’я. Зокрема, доля виноградарства, будівництва нової електростанції, автодороги Рені—Одеса. Учасників зустрічі в Болграді дуже хвилювало питання: чому з міста було виведено першу аеромобільну бригаду. Жителі стурбовані тим, що найближчий сусід району — Румунія є членом НАТО, і вони відчувають занепокоєння стосовно своєї безпеки.
В Ізмаїлі, який був другим містом робочої поїздки Володимира Литвина, найгострішим було питання про долю ВАТ «Українське Дунайське пароплавство», яке було колись найбільшим перевізником вантажів на Дунаї, а сьогодні повільно помирає.
Учасники зустрічей з Володимиром Литвином бажали йому успіхів.
Докладний звіт про робочу поїздку Голови Верховної Ради Володимира Литвина буде опубліковано в суботньому номері «Голосу України».