Шановні співвітчизники!
Цей день у житті нашої країни особливий — Україна вшановує людей, героїкою, трудовою звитягою, знаннями, досвідом, душевним горінням яких вона, по суті, завдячує своїм державним буттям. Знаменність цього дня в тому, що він навертає громадянську увагу сучасників до найвизначальніших засад цивілізаційного існування та ствердження суспільства і нації. Вдячна пам’ять про тих, хто розбудовував державу, мужньо боронив і відстоював її незалежність, звеличував трудовими звершеннями, прославляв науково-технічними, культурними, спортивними досягненнями, вивищував її духовні орбіти, — найточніше свідчення морального здоров’я суспільства й найнадійніша запорука його гідного майбутнього.
Безмежна вдячність вам — людям старшого покоління, ветеранам — за життєвий і людський подвиг. Ця суспільно-державна вдячність набуває й особливої ваги відповідальності, зорієнтованої на всю повноту реалізації конституційних прав щодо вашої категорії громадян, насамперед соціального захисту. Не менш важливим у цьому контексті є й інший захист — від спроб применшити, знівелювати, осудити чи піддати кон’юнктурному сумніву те, що зроблене та пережите вашим поколінням.
Верховна Рада України приділяє значну увагу законодавчій діяльності, спрямованій на поліпшення вашого пенсійного забезпечення, повноцінного соціального захисту. На жаль, з огляду на кризові явища, багато аспектів у цьому комплексному підході ще потребують суттєвого коригування та доопрацювання. В цьому сенсі — пріоритетним обов’язком сьогодні для всіх державних органів, усіх ланок місцевого самоврядування має стати завдання реального примноження стосовно ветеранів дієвої підтримки та практичного піклування.
Від усієї душі зичу всім вам міцного здоров’я, активного довголіття, бадьорості духу.
Нехай завжди зігріває вас тепло ваших родин і вдячна увага всього суспільства.