На Київщині ветеринарна міліція попередила використання зараженої небезпечною інфекцією курятини. Неподалік одного з м’ясопереробних заводів правоохоронці виявили підозрілу фуру. Всередині вантажівки було більш як 20 тонн замороженого м’яса птиці вартістю майже півмільйона гривень, інформує УНІАН.
Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Київській області, продукт нещодавно легально потрапив в Україну з Німеччини і належить одному з приватних підприємців. Однак серед інших паперів на курятину виявили довідку, видану Центральною лабораторією ветеринарної медицини. За цим документом, м’ясо було заражене збудником лістеріозу — небезпечного інфекційного захворювання. Споживання такого продукту є серйозною загрозою, особливо для вагітних жінок. 
М’ясо відправили на утилізацію. 
А тим часом співробітники СБУ викрили протиправну схему постачання, переробки та збуту у столичному регіоні недоброякісної риби. Спільно з представниками ветеринарної медицини та міліції, санітарно-епідеміологічної служби оперативники ГУ СБУ в м. Києві та Київській області викрили підпільний гуртовий склад на одному з холодокомбінатів Києво-Святошинського району.
Сюди з Одеси завезли понад 7 тисяч кілограмів контрабандної морської риби невідомого походження. Автомобіль ЗІЛ, який доставив пеленгас та судак до складських приміщень, затримали біля прохідної холодокомбінату.
Отримати товар сумнівної якості, без відповідних документів та ветеринарних сертифікатів, мало одне з київських товариств з обмеженою відповідальністю. Воно спеціалізується на гуртовій торгівлі. В антисанітарних умовах недоброякісну промислову рибу комерсанти намагалися переробити на консерви. Безпосередньо з виробництва небезпечну продукцію реалізовували приватним підприємцям, які збували її на території Волинської гуртово-роздрібної бази в Києві та на привокзальних ринках столиці.
Недоброякісну рибу вилучено та утилізовано.