30 вересня 2009 року на 79-му році життя відійшов у вічність гідний син Української землі, депутат Верховної Ради Української РСР шостого—одинадцятого скликань, льотчик-космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Павло Романович ПОПОВИЧ.
Попович П. Р. народився
5 жовтня 1930 року в селищі Узин на Київщині. Зазнавши лихоліть Великої Вітчизняної, став військовим льотчиком. У 1960 році збулася заповітна мрія Павла Романовича — його було зараховано до загону космонавтів. Здійснив перший груповий космічний політ спільно з А. Ніколаєвим у 1962 році. Пілотуючи космічний корабель «Восток-4», 48 разів облетів довкола Земної кулі. У 1974 році керував польотом космічного комплексу як командир космічного корабля «Союз-14», здійснивши ряд науково-технічних і медико-біологічних досліджень. Нагороджений двома орденами Леніна, орденами Червоної Зірки, Дружби народів.
Піднявшись на космічні висоти, Павло Романович серцем завжди був з рідною землею, з Україною. Він жив і працював задля блага своїх земляків, представляючи їхні інтереси в українському парламенті. За вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення україно-російських відносин, сприяння піднесенню авторитету Української держави у світі 2005 року Поповича П. Р. нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого.
Світла пам’ять про незабутнього Беркута назавжди збережеться на сторінках історії незалежної України та в серцях наших співвітчизників.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.
Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр ЛАВРИНОВИЧ.
Заступник Голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО.
Керівник Апарату Верховної Ради України Валентин ЗАЙЧУК.