Окружний адміністративний суд Одеси продовжує слухання справи за позовною заявою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до телекомпанії «АТВ» про позбавлення її ліцензії на право мовлення. Представник Національної ради в Одеській області Олександр Салабай нагадав, що розгляд даного позову триває вже другий рік. За його словами, причиною звернення до суду стали неодноразові образи на адресу вищих посадових осіб держави й заклики до громадської непокори, які звучать з телеекранів «АТВ». Нацрада розцінює ці дії як пряме порушення статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Чергове засідання щодо справи повинно було відбутися у цей вівторок. Але головуючий суддя Євген Аблов оголосив перерву до 20 жовтня. Причина — один із членів колегії суддів наразі перебуває на лікарняному. У той же день під стінами будівлі окружного адмінсуду відбулися мітинги прихильників і супротивників телеканала «АТВ». На жаль, не обійшлося без зіткнень. Унаслідок оператор вже згаданого канала одержав ножове поранення руки від невідомих осіб.
Чому, власне, на Дмитра Докунова (на знімку) напали? Він зафіксував на плівку спілкування людей у масках із представниками правоохоронних органів перед початком мітингу. Ми припускаємо, що їм просто давали вказівки до дії. Бойовики, побачивши це, вихопили камеру й почали тікати. Дмитро побіг за ними. Хотів відібрати назад техніку, але його вдарили ножем у руку.
За словами пана Христофорова, постраждала того ж дня і журналістка Олеся Клінцова. Її каменем ударили по голові так, що довелося звертатися до лікарів. Дмитрові ж робили операцію. Спочатку лікарі взагалі говорили про ампутацію кисті. Але до цього не дійшло.
— Нині міліція збирається класифікувати напад як розкрадання або взагалі як хуліганство. Ми ж бачимо у цьому пряму перешкоду журналістській діяльності. Навіть на війнах діє негласний закон: журналістів не чіпати. А в нас у мирний час їх ріжуть ножем — каже пан Христофоров.
Тим часом, за повідомленнями в медіа, низка регіональних ЗМІ підписалися під відкритим зверненням, у якому висловили свою солідарність з колегами телеканала «АТВ» і підтримали вимогу знайти винних. Мовляв, напад на журналіста серед білого дня — випробування на міцність всього журналістського цеху Одеси.
 
 
P. S. Як розповів «Голосу України» колега потерпілого Олександр Христофоров, деякі припущення стосовно нападників у них все-таки є.
Фото Андрія Новака (Укрінформ).