Міжнародні злочинні угруповання хочуть перетворити півострів на регіон з вирощуванню конопель. Про це повідомив журналістам на прес-конференції начальник кримської міліції Геннадій Москаль. 

 

«Ми стоїмо на порозі великого лиха, — наголосив він, — і я боюся, щоб ми не перетворилися на яку-небудь Колумбію чи Афганістан. Це не наші українські коноплі, це голландська марихуана, спеціально завезена сюди в зернах, вирощена спочатку в горщиках, а потім у теплицях. Її висота досягає від 3 до 5 метрів».

Г. Москаль повідомив, що кримська міліція вперше провела відпрацьовування Кіровського району півострова, віддаленого від столиці АР Крим і великих населених пунктів. У ході операції правоохоронцям удалося вилучити тільки 5% висаджених конопель. «Інші до нашого приходу просто викорчували», — пояснив начальник Головного управління МВС в АРК. «Кримський клімат злочинні угруповання почали використовувати як наркорай. І сумно, що фермерські господарства і місцеве населення, котре не має постійної роботи, пішли на такий вид діяльності, — поскаржився він. — Деякі люди побудували цілі теплиці і великі забори, щоб з вулиці не було видно, що вони вирощують на своїх кущах».

Проти організованого злочинного угруповання, що залучило селян до вирощування конопель, порушено кримінальну справу, проводитимуться пошукові і слідчі заходи для встановлення винних. За словами Г. Москаля, у міліції є інформація, що вирощуванням наркосировини займаються й в інших районах Криму.

Тим часом у Кіровському призначено переатестацію всього особового складу міліції. Кущі вилучених конопель зберігатимуться у підвалі главку міліції. Потім їх знищать — за рішенням суду.