Кредит без застави і без сплати відсотків на суму три-п’ять тисяч гривень пропонувала вінничанам одна з кредитних спілок, яка насправді виявилася організацією шахраїв. Протягом трьох місяців вони видурили у жителів Вінниччини 460 тисяч гривень.
Отримати у спілці гроші можна було тільки після укладання угоди на купівлю металопластикових вікон або котлів опалення. «Мені пояснили, що саме для придбання таких товарів банк видасть кредит, — каже один з потерпілих вінничанин Дмитро Олійник. — Гроші обіцяли видати протягом десяти днів після укладення договору. Однак свої три тисячі гривень я не отримав дотепер. Зате з банку надійшло повідомлення про те, що на мені висить кредит». У такій само ситуації опинилися приблизно 80 жителів краю, спілка мала свої філіали, зокрема, у Бершадському та Іллінецькому районах, загалом нараховувалося сім відділень.
З письмовими заявами на шахрайські дії керівництва кредитної спілки до міліції звернулися 80 осіб. Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ УМВС у Вінницькій області, працівники управління з боротьби з організованою злочинністю припинили діяльність злочинної групи. Керівника спілки 24-річного чоловіка взято під варту, ще троє членів групи, серед яких є жінка, написали підписку про невиїзд. За фактом шахрайства порушено кримінальну справу.
 
Вінницька область.