У Запоріжжі представлено незалежний прес-центр, який діятиме під час президентських виборів. Його мета — поширення об’єктивної та неупередженої інформації про перебіг перегонів. Цей проект, за підтримки Національного фонду демократії Америки (NED), стартував по всій країні першого вересня.
Координатор проекту депутат обласної ради Валентина Манжура поінформувала журналістів про порядок роботи новоутвореного центру та його основні завдання. Насамперед ідеться про активізацію громадської думки та вироблення свідомої позиції щодо участі у виборах Президента.
— Завдання обласної виконавчої влади — забезпечити можливість усім без винятку громадянам віддати свій голос за обраного кандидата, —зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух. — Звісно, важливою складовою цього процесу є свідоме бажання українців виконати свій громадянський обов’язок. Сподіваюся, що з таким завданням незалежний громадський прес-центр упорається.
Під час презентації, в якій узяв участь і заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький, була окреслена суспільно-політична ситуація в регіоні напередодні початку виборчої кампанії та порушено деякі проблемні питання щодо організації виборчого процесу. Журналісти висловили сподівання, що у цей час діалог влади і ЗМІ не перерветься. Обласна ж влада, у свою чергу, покладається на відповідальність і виваженість мас-медіа щодо використання чорного піару під час виборчої кампанії.
Запорізька область.