Фінансування Міжнародного фестивалю військово-історичної реконструкції «Тера Героїка», що відбудеться у Кам’янці-Подільському з другого по четверте жовтня цього року, взяла на себе одна з політичних сил. «Вона покриє витрати на запрошення та розміщення реконструкторів, усього їх очікуємо близько 500 осіб з різних країн», — розповів журналістам заступник міського голови Олег Демчук.
Фестиваль організовують п’ятий рік поспіль, він отримав визнання, але коштів держава на підтримку заходу наразі не знаходить. Олег Демчук каже, що за таких обставин наступного року фестиваль може й не відбутися. Інші міста теж намагаються запроваджувати подібні свята. Приміром, сусідній Хотин, який від старовинного Кам’янця усього за два десятки кілометрів, минулої неділі започаткував «Хотинську твердь». Тут з’явився серйозний інвестор, котрий хоче збудувати готель «Гетьманська фортеця» і підтримує фестиваль.
Тим часом у Кам’янці обіцяють відтворити історичну битву ХVІІ століття. Тут можна буде спостерігати за життям військових таборів, муштрою та побутом тогочасних армій. Лицарі, спортсмени та мисливці змагатимуться в турнірі лучників «Кам’яна стріла». На кількох сценах гратимуть етнічну музику, виступатимуть кобзарі та лірники, відомі українські зірки, серед яких — Руслана. Відбудеться й фестиваль органної музики, хорового співу та солоспівів епохи бароко «Flos іn lapіde». На фестивалі уперше пройдуть майстер-класи старовинного танцю від відомих закордонних танцювальних колективів.
 
Кам’янець-Подільський.