Одне з дніпропетровських приватних підприємств використало постанову уряду про реалізацію цукру з державного інтервенційного фонду на свою користь.
Як відомо, щоб вгамувати ажіотаж на цукровому ринку, Кабінет Міністрів дозволив реалізацію цукру з цього фонду через підприємства роздрібної торгівлі, що мають розгалужену мережу і визначені Міністерством економіки. Ціна білих кристалів мала не перевищувати 15 відсотків відпускної ціни Аграрного фонду.
Натомість вищезгадане приватне підприємство подало до головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації завідомо неправдиві дані про свою торговельну мережу, що нібито налічує 14 магазинів, і уклало з Аграрним фондом України угоду на реалізацію цукру. Отримавши 250 тонн солодкого піску по 3500 гривень, спритні підприємці реалізували його за завищеною ціною, яка у серпні не спускалася нижче 5 гривень за кілограм. Держава втратила на такій оборудці сотні тисяч гривень.
За цим фактом, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю Дніпропетровського міського управління ГУ МВС України в області, порушено кримінальну справу. Триває досудове слідство.
Дніпропетровська область.