Помилуватися їхніми білими свічками можна на центральному проспекті Дніпропетровська — якраз навпроти будівлі міськради.
Уже не перший рік каштани дивують дніпропетровців пізнім цвітінням, проте не таким рясним, як навесні. Фахівці припускають, що нині могли зацвісти ті дерева, які найбільш постраждали від спеки та личинок каштанової молі. У такий спосіб, за словами доцента кафедри фізіології рослин та екології Дніпропетровського національного університету Ірини Зайцевої, з настанням сприятливого періоду вони компенсують свій «пригнічений» стан.
Восени можуть цвісти не тільки каштани, а й білі акації. Ці дерева називають інтродуцентами, оскільки завезені вони до нас з інших місць: біла акація — з Північної Америки, каштан — з Балканського півострова. За словами Ірини Зайцевої, вони прекрасно адаптувалися і успішно конкурують з місцевими рослинами. Квіткові бруньки південних рослин-мігрантів не мають періоду повного спокою, як у місцевих порід. Тому за їхнім розвитком погоду можна і не вгадати. Хоча, за народними прикметами, осіннє цвітіння дерев, які зазвичай квітують навесні, віщує теплу і затяжну осінь.