У Вищому господарському суді України відбулося засідання Ради суддів господарських судів України (далі Рада суддів). На порядку денному перебували проблемні питання розвитку господарського законодавства. Що робити з Господарським кодексом України? Чи потрібен він узагалі? Думки суддів розділилися: дехто вважає, що Господарський кодекс необхідно скасувати, оскільки, на їхню думку, він майже дублює Цивільний. Але більшість промовців схиляються до того, що ця галузь права потребує значного вдосконалення і саме з практичного боку. Ні Цивільний, ні Господарський кодекси України, на думку суддів, на сьогоднішній день не регулюють у достатньому обсязі питання з інвестиційної, страхової та банківської діяльності. Дедалі частіше надходять на розгляд суддів спори з таких питань. Унаслідок обговорення було прийнято рішення про проведення науково-практичної конференції з проблем подальшого розвитку господарського законодавства із залученням провідних наукових установ, представників судової, законодавчої та виконавчої влади, також планується врахувати пропозиції керівників найбільших підприємств країни.
Було обговорено проблему фінансування діяльності господарських судів України. Начальник фінансового управління Л. Завадська оприлюднила звіт про результати ревізії, проведеної Головним контрольно-ревізійним управлінням України, й передусім наголосила на недостатньому фінансуванні господарських судів України, що призводить до заборгованості у заробітній платі й у справах самих судів. Невтішним є те, що в державному бюджеті України на 2010 рік для судових органів планується закласти лише 9 мільйонів гривень. Як погашати борги, залишається невідомим.
Окрему увагу приділили розробці заходів із запобігання корупції в Україні, набранню чинності із січня 2010 року новими законами та їхньому застосуванню в щоденній практиці.
Особливо активно обговорювалося питання стосовно голови Запоріжського апеляційного господарського суду Івана Федорова, який останнім часом досить сильно цікавить пресу через свою поведінку під час Міжнародного науково-практичного семінару з питань банкрутства в Ялті. Було розглянуто можливість подальшого виконання покладених на   І. Федорова обов’язків. У свою чергу Іван Федоров вважає, що така прискіплива увага до нього викликана незадоволенням окремих осіб прийнятим ним рішенням суду щодо «дніпроенергетичних справ». Але пояснення не надто вплинули на його становище, і Рада суддів господарських судів України ухвалила рішення про направлення матеріалів перевірок до відповідних органів, які й вирішать долю перебування І. Федорова на своїй посаді.