Бокс. Лос-Анджелес (США). Без перебільшення, мабуть, уся Україна і всі українці за її межами вмостилися біля екранів телевізорів, коли на знамениту арену «Стейпл Сентр» вийшов наш видатний співвітчизник Віталій Кличко (38-2-0, 37 КО), щоб захистити титул чемпіона світу за версією WBC у поєдинку проти Крістобаля Арреоли (27-1-0, 24 КО), котрий представляв США. І захистив — грунтовно, переконливо, яскраво. А суперник цього разу в нього був дуже сильний. До того ж Арреола мешкає в Каліфорнії. І, зрозуміло, має там величезну підтримку.

У заповненому вщерть залі зібралося чимало зірок політики, шоу-бізнесу, спорту. Зокрема, губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер. До речі, він був прихильним до українця, з яким приятелює. А ще — Сільвестр Сталлоне, Майк Тайсон та інші. І, на нашу радість, Кличко-старший технічним нокаутом переміг у десятому раунді. Вірніше, Генрі Рамірес — тренер Арреоли — оголосив, що його підопічний не зможе вийти на ринг в одинадцятому раунді.
Хоча впродовж поєдинку 28-річний американець (мексиканського походження) Арреола активно намагався вийти на середню дистанцію. Однак здебільшого то були марні спроби, бо Віталій завдяки грамотним переміщенням і випереджальним ударам гасив отой запал молодшого на десять років претендента.
Кличко за найменшої можливості частував суперника потужними ударами по тулубу, в голову, щелепу. Кріс мужньо тримав удари українця. А от його удари, за невеликим винятком, не досягали мети. Найуспішнішим для американця виявився восьмий раунд. У решті —перевага Кличка було гнітючою для каліфорнійця. Віталій боксував, опустивши обидві руки. Найчастіше проходили його ліві гаки знизу і збоку та довгі аперкоти справа по корпусу.
У дев’ятому раунді Арреола помітно знизив активність. Натомість чемпіон значно посилив бомбування, регулярно влучаючи в голову і тулуб претендента. Десятий раунд, котрий виявився завершальним, перетворився на суцільне побиття Арреоли, котрий вже не встигав надійно захищатися і, як то кажуть, пропускав практично все. Та ще й кровотеча у нього з носа посилилася. Отоді, як уже згадувалося, тренер американця вирішив не випускати підопічного на ринг. Бій було припинено.
Отже, 38-річний Віталій Кличко вдруге поспіль захистив титул чемпіона світу за найпрестижнішою версією WBC, котрий український боксер повернув собі торік, у жовтні.
— Я завдавав багато ударів, — сказав після поєдинку Віталій. — У Арреоли дуже, дуже міцна щелепа. Я завдавав чимало вельми сильних панчів по голові, але він вистояв. У четвертому раунді провів лівий гак, але він залишився стояти. У шостому кросом праворуч ударив його в щелепу. Він був трохи шокований, однак ішов уперед. Отож, я був дуже здивований його щелепою і його відвагою...
А тепер короткий коментар чемпіонського бою в Лос-Анджелесі неабиякого авторитета.
Легендарний чемпіон Майк Тайсон: «Не думав, що бій триватиме так довго. Чекав, що Арреола діятиме в агресивній манері. Але Віталій був значно сильніший за свого суперника, багато влучав. До бою мені здавалося, що Кличко виграє набагато швидше. Можливо, починає даватися взнаки вік. У четвертому і п’ятому раундах я навіть почав переживати за Віталія, бо здалося, що він трохи втомився. Але то були даремні побоювання. Кличко упевнено довів поєдинок до переможного кінця».
На знімку: великий чемпіон з України — Віталій Кличко.
Фото з сайту www.yahoo.com.