Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 8-й тур.
«Динамо» — «Зоря». 2:0. Голи: Мілевський, 22 (п), Гіоане, 70. На 90-й хвилині Мілько («Зоря») не реалізував пенальті (воротар).
«Динамо»: Богуш, Бетао, Хачериді, Алмейда, Ярмоленко (Гіоане, 58), Вукоєвич, Юссуф (Алієв, 79), Єременко, Гусєв, Шевченко (Нінкович, 23), Мілевський. Тренер — Валерій Газзаєв.
«Зоря»: Шуховцев, Дурай, Омоко, Мелікян, Скоба, Шевчук, Мілько, Лазарович (Грінченко, 78), Каменюка, Антонов (Колесниченко, 57), Джихані. Тренер — Юрій Коваль.
Арбітр — Ігор Покидько (Полтава).
25 вересня. Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 12 700 глядачів. 15 градусів.
«Кривбас» — «Металург» (Донецьк). 0:1. 1 300 глядачів. Арбітр — Грисьо (Львів). Гол: Мхітарян, 62.
«Закарпаття» — «Дніпро». 0:2. 2 200 глядачів. Арбітр — Арановський (Київ). Голи: Гоменюк, 42, 60.
«Металург» (Запоріжжя) — «Арсенал». 2:1. 4 000 глядачів. Арбітр — Яблонський (Тернопіль). Голи: Аржанов, 7, Каськов, 90 — Мазілу, 43.
«Чорноморець» — «Карпати». 1:1. 4 600 глядачів. Арбітр — Олег Зубарєв (Донецьк). Голи: Шандрук, 79 —Федецький, 78.
«Іллічівець» — «Ворскла». 0:0. 7 500 глядачів. Арбітр — Ігор Іщенко (Київ).
«Таврія» — «Металіст». 0:0. 14 000 глядачів. Арбітр — Сергій Даньковський (Київ).
«Шахтар» — «Оболонь». 4:0. Голи: Жадсон, 18 (п), Ілсіньо, 34, Кобін, 84, Вілліан, 88.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Іщенко, Ракицький, Кобін, Гюбшман (Полянський, 65), Фернандіньо (Дуляй, 74), Жадсон, Ілсіньо, Вілліан, Гладкий (Виценець, 67). Тренер — Мірча Луческу.
«Оболонь»: Бойко, Лень, Яворський, Лозинський, Кіцута, Рожок (Мірошниченко, 67), Васильєв, Сибіряков, Куценко, Іващенко, Валєєв (Фартушняк, 46). Тренер —Юрій Максимов.
Арбітр — Віталій Годулян (Одеса).
27 вересня. Донецьк. «Донбас-Арена». 42 800 глядачів. 10 градусів.
У Донецьку відбулася, можна сказати, історична подія. Зіграно перший офіційний матч на «Донбас-Арені». І глядачів зібралася рекордна кількість, і «Шахтар» здобув незаперечну перемогу над «Оболонню». Одне слово, свято вийшло, мов на замовлення, як і планувалося. Тепер «гірникам» бажано в такому само ключі провести й перший міжнародний поєдинок на новому стадіоні. Як відомо, 1 жовтня в Донецьку «Шахтар» прийматиме в матчі групового раунду Ліги Європи сербський клуб «Партизан» (Белград).
А київське «Динамо» вже у Каталонії. Сьогодні чемпіон України в другому турі Ліги чемпіонів зустрінеться з чемпіоном Іспанії «Барселоною». Останньою репетицією динамівців перед цим складним іспитом був домашній поєдинок чемпіонату країни проти «Зорі». Луганці, як відомо, ще недавно йшли на дно і під запитанням було взагалі існування клубу. Але колектив кілька днів тому очолив новий наставник, Юрій Коваль. Суттєво поліпшилося й фінансове становище луганського клубу. Можливо, ці чинники й надали футболістам «Зорі» додаткові стимули. В усякому разі, гості чинили гідний опір іменитому супернику. А їхній 38-річний воротар Ігор Шуховцев демонстрував просто-таки дивовижну надійність.
Кияни дуже старалися і свого добилися. На жаль, зазнав травми й змушений був залишити поле Андрій Шевченко.
Валерій Газзаєв похвалив підопічних:
— Хлопці грали добре, створили багато моментів, але не все реалізували. Треба враховувати, що ми створюємо нову команду — у кожній зустрічі на поле виходять 5—6 гравців, які в минулому сезоні не грали. Тому ми не можемо геть усіх перемагати 6:0. У нас було багато проблем із травмами, придбанням гравців, але ми на вірному шляху.
— Яка ситуація з Шевченком?
— Йому наклали шість швів. Є невелика гематома. Але в цілому стан нормальний.
— На початку сезону Ярмоленко грав яскравіше...
— Андрій — молодий футболіст, він і Хачериді грають з початку сезону майже без замін. Він добре підготовлений, але позначається напруга. Однак це тимчасовий спад, і в Барселоні він гратиме.
— Чи знаєте, як можна обіграти «Барселону»?
— Мені не подобається тон деяких журналістів. Так, «Барселона» сьогодні, як на мене, найкращий клуб світу. Але чому ми повинні їхати туди приреченими? Так, ми можемо програти, але кожний футболіст зробить усе залежне від нього. А як складатиметься, ніхто не знає. Постараємося виявити свої найкращі якості. Кравець і Михалик працюють уже без обмежень. Це позитивна для нас подія. Проведено сумлінний аналіз, ми досконально вивчили суперника й до матчу готові. Поєдинок буде цікавий. Немає команд у світі, які не програють. Вболівайте, переживайте, надихайте гравців, як це робить тренер...
 
На знімку: у боротьбі за м’яч часто сходилися оборонець «Зорі» Гаррісон Омоко (ліворуч) і динамівець Артем Мілевський.
Фото Павла КУБАНОВА.