У музеї Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ вихованці військово-патріотичного центру Одеси «Пост № 1» відвідали нову експозицію, присвячену величі подвигу воїна. Захід присвятили 70-й річниці з дня створення Одеського військового округу, правонаступником якого є Південне оперативне командування.
Науковий співробітник музею полковник у відставці Новомир Царихін розказав про минуле та сучасність округу, про відвагу солдатів, сержантів та офіцерів під час несення служби, боротьби зі стихійним лихом, а також виконання миротворчої місії у гарячих точках світу. На завершення екскурсії присутні переглянули історико-публіцистичний фільм «Південний форпост».
За словами Новомира Царихіна, завдяки особистій підтримці командувача військ Південного оперативного командування генерал-лейтенанта Петра Литвина співробітники місцевого військово-історичного музею проводять культурно-освітню, науково-дослідну та іншу роботу. Крім того, забезпечується комплектування музейних зібрань, встановлюються зв’язки з вітчизняними та закордонними музеями, проводяться просвітницькі заходи для учнів та студентів.