Робочу поїздку на Вінниччину Володимир Литвин розпочав з відвідання села Марківка Теплицького району. Тут він поклав квіти на могилу всесвітньо відомого композитора Миколи Леонтовича. На сільському кладовищі зібралися односельці, які звернулися до Голови Верховної Ради з проханням підтримати фінансово музей композитора. Директор музею звернула увагу на те, що такі заклади мають фінансуватися з державного бюджету. З цього приводу прийнята постанова Верховної Ради, але вона, на жаль, не виконується.
У райцентрі Теплик, а також у сусідньому місті енергетиків Ладижині Тростянецького району Голова Верховної Ради спілкувався з їхніми жителями у формі запитань-відповідей. Найчастіше співрозмовники нарікали на низький життєвий рівень простих людей. Погоджуючись із таким зауваженням, Володимир Литвин нагадав, що частка зарплати у собівартості продукції нині становить лише 8 відсотків, тоді як у країнах Європи ця цифра — не менш як 25 відсотків.
— Я не раз пропонував змінити ці цифри, — каже Володимир Литвин. — Однак така пропозиція не знайшла підтримки, насамперед через спротив покровителів олігархів, вони відверто кажуть: ми не дамо прийняти тобі такий закон. А весь секрет у тому, що 81 відсоток економіки перебуває у приватних руках.
На продовження сказаного гість навів ще один факт: 50 українських сімей володіють величезними статками у розмірі 124 мільярди гривень.
Поліпшити життя людей могли б нові розміри пенсій і зарплат, адже вони, за словами Володимира Литвина, занижені щонайменше втричі. Однак і тут пропозиція, внесена депутатами від Блоку Литвина, не знайшла підтримки в частини депутатського корпусу, зокрема, тієї, де найбільше представників олігархів. Бандитизмом відверто назвав Голова Верховної Ради стягнення ПДВ з громадян під час сплати ними коштів за користування електрикою, житлово-комунальних послуг тощо. Із цих зібраних з людей коштів потім повертають ПДВ багатіям, зазначив Володимир Литвин. «Із зарплати працівників уже утримують усі податки, який ще може бути ПДВ?»
Свою точку зору висловив Голова Верховної Ради і стосовно приватизації Одеського припортового заводу. «Цей завод — унікальне підприємство, — сказав Володимир Литвин, — воно дає державі колосальні прибутки, тому має залишатися у власності держави. Президент України зупинив рішення Кабміну про приватизацію цього заводу, скасувати його може тільки Конституційний Суд».