Світовий банк готовий співробітничати з українським урядом у питанні зниження дефіциту державного бюджету. Про це заявив віце-президент Світового банку по регіону Європи й Центральної Азії Філіп де Хуаро на зустрічі з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, обговорюючи проект бюджету на 2010 рік.
«Ми готові разом з вашою командою працювати над тим, щоб забезпечити обмеження фіскального дефіциту тією мірою, якою це можливо», — сказав він. На думку Хуаро, для того щоб Україна могла використовувати можливості відновлення світової економіки, їй необхідно провести цілу низку реформ і насамперед збільшити приватний сектор економіки через кредитування.
«Тому мені дуже приємна ваша зацікавленість у реструктуризації банківського сектора, що стане однією з передумов для відстрочки кредитування в приватному секторі», — сказав де Хуаро.
Він також додав, що міжнародні фінансові організації продовжують наполягати на збільшенні тарифів на газ для населення.
«Україна може заощадити багато коштів завдяки енергозбереженню, й шлях до цього — це збільшення тарифів, бо населення повинне бачити, що цей ресурс чогось вартий», — заявив де Хуаро.
«У нас плануються дуже великі інвестиції в інфраструктуру. Але водночас вони мають іти поруч із реформами», — сказав він.