Диплом переможця за книжку «Байки» на ІХ Всеукраїнському фестивалі української книги «Феодосія-2009» вручено земляку Степана Руданського — Миколі Сарахану з Вінниччини.

У номінації «Гумор та сатира» журі одностайно присудило перемогу вінничанину. Взимку нинішнього року книга байок була названа кращою на щорічному традиційному святі гумору і сатири в селі Хомутинці Калинівського району Вінниччини, де народився Степан Руданський. Автор сучасних байок Микола Сарахан працює в редакції калинівської районної газети. Видав низку збірок гумору і сатири. Не пропустив жодного свята гумору, яке щорічно проводять у селі Степана Руданського.
— У байок пана Миколи Сарахана є спільна ознака з байками видатного його земляка Степана Руданського — це мовно-стилістична простота, — каже голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Михайло Каменюк. — Їх легко читати і запам’ятовувати ще й тому, що рядки пересипані вкрапленнями фольклору.
До речі, книжка, що стала переможцем фестивалю у Феодосії, видана за кошти бюджету Вінницької області. Її наклад становить одну тисячу примірників. «Уже п’ять років поспіль наші майстри слова мають можливість видавати нові твори за сприяння влади, — продовжує Михайло Каменюк. — Щорічно на це виділяють 200—300 тисяч гривень. Кого з письменників друкувати за бюджетні гроші, визначає створена для цього рада. Майстри слова теж є в її складі».