Футбол. Ніяк не вщухнуть пристрасті навколо Прем’єр-ліги. Позавчора в Києві відбулося засідання її представників. Однак не всі клуби надіслали на те зібрання своїх полпредів. Зрозуміло, що таке становище жодним чином не влаштовує керівництво вітчизняного футболу. Тому поліпшити ситуацію і допомогти дійти компромісу намагається ФФУ.
Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс робитиме все, щоб примирити власників клубів Прем’єр-ліги. Про це він повідомив після завершення засідання членів ліги у столичному готелі «Інтерконтиненталь».
— Вважаю, що представники клубів мають знайти компроміс, об’єднатися й працювати на покращення нашого футболу. Як президент ФФУ, робитиму все, щоб примирити власників клубів, зробити статут Прем’єр-ліги легітимним. Звичайно, меншість має підкорятися більшості, але і більшість має прислухатися до меншості. Тільки таким чином вони зможуть об’єднатися, — сказав він.
Хто буде президентом, вирішуватимуть власники чи представники клубів. Адже попередні вибори пройшли з порушеннями, тому сьогодні було вирішено зробити перевибори президента Прем’єр-ліги. Федерація терміни на перевибори не визначала. Це справа клубів, у них є для цього 21 день.
Президент Прем’єр-ліги Віталій Данілов вважає, що точну дату виборів буде оголошено за 3—4 дні після того, як оновлений статут ПЛ з поправками набере чинності. Рішення про правочинність нового статуту ПЛ має прийматися на наступному засіданні виконкому ФФУ, який відбудеться до кінця року. Данілов вже вкотре підтвердив, що має намір брати участь у цих виборах, а про те, хто буде його опонентом, навіть не здогадується.
Він не проти, щоб власники шістнадцяти клубів зустрілися, хай навіть без його участі, і обговорили спірні питання. Данілов також не бачить причини, яка реально заважала б представникам «Металіста», «Динамо», «Арсенала», «Кривбаса» та «Дніпра» прийти на засідання учасників Прем’єр-ліги, що відбулося 24 серпня. «Якщо їх не влаштовувало, що був Данілов, я б вийшов. Виставили б мене за двері, я б дочекався їх остаточного рішення».