Члени Комітету з питань промислової і регуляторної політики підтримали урядовий законопроект «Про державний бюджет України на 2010 рік» і проект Закону «Про державну програму економічного і соціального розвитку на 2010 рік».
Але з суттєвими пропозиціями і зауваженнями. І після того, як детально обговорили доповідь міністра промислової політики Володимира Новицького. З неї виходило, що уряд по можливості враховує державну підтримку больових точок промисловості (як, скажімо, модернізацію технологічно-виробничої бази підприємств «оборонки» або знешкодження високотоксичних відходів), зосереджуючи левову частку фінансового ресурсу на розвитку вітчизнячного машинобудування, літако- і суднобудування, АПК.
Цьогорічне різке скорочення промислового виробництва, обмеженість кредитних ресурсів (портфель поганих кредитів зріс у банківській системі у 2,7 разу), падіння зовнішнього і внутрішнього попиту на промпродукцію диктуватиме розміри державних видатків і наступного року. Тому до кожного мільйона додаткових видатків у членів комітету особливо прискіпливе ставлення. З виступів народних депутатів Владислава Каськіва, Михайла Чечетова, Валерія Гацька з’ясувалося, наприклад, що компенсація ставок за кредитами для сільського машинобудування, на яку планується витратити 62 мільйони гривень, цікавить не менше, ніж видатки на космічну галузь у 1,5 мільярда гривень. Разом з тим Михайло Чечетов розраховує на позитивний відгук про проект держбюджету-2010 не тільки від міністра промполітики, а й від інших профільних міністрів.
За низкою держпрограм члени комітету пропонуватимуть збільшити фінансування. Наприклад, серед задоволених клопотань Держспоживстандарту України — скориговано обсяги фінансування еталонної системи по генно-модифікованих продуктах, виділені додаткові кошти на пересувні лабораторії і гармонізацію стандартів.
На думку голови комітету Наталі Королевської, запропонований урядом проект держбюджету розрахований на чиновників, які навчені працювати і дорожити грішми платників податків. Схоже, такої думки й чимало інших її колег.