Після літньої перерви Національний цирк України знову відкрив свої двері для відвідувачів. Сьогодні стартує нова програма «Тобі, столице на Дніпрі». 
— Цікавинок у ній — цілком достатньо, — каже генеральний директор цирку, народний артист СРСР та України Володимир Шевченко. — Між собою ми цю програму називаємо «У світі тварин». Адже вперше на одній арені виступлять тварини п’яти континентів. Тут і тигри, і леви, і багато мавп. Крім цього, будуть і такі, що їх Київ не бачив ще ніколи. Так, вперше на столичній арені виступлять морські леви. І, звичайно, порадує глядачів склад артистів. Розважати публіку будуть тільки кращі з кращих, призери турнірів та фестивалів, українські і російські артисти. Сенсацією цієї програми стане номер «Куля мужності» або як ще його називають «Куля смерті». Що це — побачите на виступі.
До слова, переконатися у правдивості всього вищесказаного вже вдалося журналістам і спеціально запрошеним глядачам. Серед останніх — школярі, «ветерани» цирку, незаможні родини тощо. Поєднавши приємне з корисним, артисти Національного цирку і чорновий прогін програми зробили, і подарували дітям та дорослим хвилини радості. Але іноді на обличчях глядачів можна було побачити і німий страх. «На це ж без валеріанки дивитися не можна», — прокоментувала виступ повітряних гімнастів під орудою Романа Терещенка літня жінка, що сиділа поруч. Не менш емоційно зустрічала аудиторія незвичайний номер «Акробати на балонах». Стрибаючи на балонах у формі кола артисти робили всілякі перевертання, сальто.
Але з найбільшим нетерпінням глядачі все-таки чекали на вихід тварин. Дресировані дикобрази, лами, коні, собаки і навіть кури, свині і кози виконували трюки і веселили народ. Що вже казати про тигрів, левів та леопардів. Мало не кожен їхній рух зустрічався оплесками. А ведмеді і мавпочки, під керівництвом заслуженого артиста Росії, лауреата Державної премії РФ Мурада Абдулаєва, взагалі стали улюбленцями публіки.
Здивував глядачів номер з морськими левами. До слова, доба утримання одного морського лева стає в 900 доларів. І за день цей «проглот» з’їдає близько 120 кілограмів риби. Ці величезні істоти грають з м’ячем, ловлять і крутять обручі, роблять ластівку і... але, втім, краще один раз побачити, бо все описати неможливо.
Триває вся програма близько 2,5 години. А квитки коштують від 40 до 120 гривень.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).