Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголошує, що охорона здоров’я в Україні повинна бути серед державних пріоритетів, а її фінансування має здійснюватися на належному рівні. Про це керівник парламенту заявив у середу, 23 вересня, виступаючи перед учасниками Х Національного конгресу кардіологів України, присвяченого відзначенню 100-річчя першого діагностування інфаркту міокарда та обговоренню нових методів діагностування і лікування кардіологічних патологій, збереження здоров’я громадян.
В. Литвин зазначив, що нинішні швидкоплинні процеси розвитку людства та передачі інформації висувають у нашу інформаційну добу нові вимоги до людини, до її здоров’я, до її витримки і можливостей. «А звідси й актуальність проблематики, обговорюваної на зібранні», — додав він.
Україна повинна бути серед держав з великою тривалістю життя, вважає В. Литвин. «Розв’язати демографічні проблеми зможемо, передусім збільшивши тривалість життя людей, а не лише підвищенням рівня народжуваності», — впевнений він. Тут має бути комплексний підхід з урахуванням соціальних та економічних можливостей держави, із залученням потужного інтелектуального потенціалу, який, на щастя, є в Україні, сказав В. Литвин.
Голова Верховної Ради України висловив переконання, що «політична невизначеність, невибагливість нашого життя, невміння спрогнозувати розвиток держави призводять до того, що багато людей ідуть з життя через ті умови, які склалися в нашому житті, а відтак це вимагає того, щоб медична громадськість, інтелектуали, наукові корпорації говорили про необхідність забезпечення сталого, передбачуваного, прогнозованого, а над усе — результативного розвитку України». У цьому контексті він підкреслив, що «треба боротися з причинами, а не з наслідками того, що ми маємо».
Прес-служба Верховної Ради України.