Учора в Піттсбурзі завершився третій саміт «великої двадцятки» (G20). Лідери країн, які було представлено на саміті, вирішили не припиняти програми економічного стимулювання доти, поки не буде забезпечено довгострокову стабільність економіки, передає Рейтарс. Завершувати програми економічного стимулювання країни двадцятки будуть у підходящий час, спільно й скоординовано.
Основним завданням саміту було вирішення низки питань, зокрема, чи варто вважати деяке «пожвавлення» світової економіки початком виходу із кризи; чи варто згортати антикризові програми і до чого це може призвести; які заходи необхідно вжити, щоб уникнути таких криз у майбутньому. Дати відповіді на всі ці запитання учасникам саміту не вдалося, однак, зустріч у Пітсбурзі дала змогу світовим лідерам обговорити питання глобального характеру.
Водночас перешкодити вирішенню питань світового значення за одним столом у Піттсбурзі приїхали антиглобалісти. Перші зіткнення поліції й протестувальників почалися ще до відкриття саміту. За деяким даними, в акції протесту брали участь близько 600 чоловік з різних штатів США. Демонстранти вимагали припинити необґрунтовану підтримку банківського сектору за рахунок коштів платників податків. Вони також закликали уряди звернути більшу увагу на питання охорони навколишнього середовища, захисту прав людину й охорону тварин. Антиглобалісти розділилися на кілька груп. Окремо йшли противники підтримки банкірів, своєю компанією прямували захисники тварин, відособлено рухалися «зелені» і борці за права людини.